Nieuwsberichten
Composer's Talk: Edward Gregson vertelt over zijn Of Distant Memories
18-11-2013 14:07
Voor het eerst in de geschiedenis van de Nederlandse Brassband Kampioenschappen geeft een componist een toelichting op zijn verplichte compositie.

De kampioensdivisie speelt als testpiece Of Distant Memories (Music in an Olden Style) van Edward Gregson. Edward Gregson (1945) is een componist van internationale allure. Hij is geboren in Sunderland en studeerde vanaf 1967 compositie en piano aan de Royal Academy of Music. De veelzijdige componist won in het verleden meerdere prijzen voor zijn composities. Gregson werkte vanaf 1996-2008 voor het Royal Northern College of Music (RNCM) in Manchester. Na zijn pensionering legde hij zich meer en meer toe op componeren. Naast zijn vele adviesfuncties voor onder andere het muziekonderwijs, is hij nauw betrokken bij RNCM. In januari 2013 vond op dit festival, waar topbrassbands uit Engeland optreden, door de Black Dyke Band de première plaats van Of Distant Memories.
Voorafgaand aan de wedstrijd in de kampioensdivisie geeft hij zaterdagavond om 18.15 uur een toelichting over de achtergrond en totstandkoming van zijn compositie. U bent van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.
Alle nieuwsberichten bekijken
Alle nieuwsberichten downloaden als RSS