European Youth Brass Band 2024


Als lid van de European Brass Band Association mag de Stichting NBK jaarlijks talentvolle jonge spelers afvaardigen voor de European Youth Brass Band (EYBB). De 20e EYBB is het huisorkest van de Europese Brassband Kampioenschappen 2024 in de Litouwse badplaats Palanga en staat onder leiding van Philip Harper (dirigent van de Cory Band).

Doe uiterlijk 27 november auditie voor de EYBB 2024 in Palanga!

Heb jij zin in een te gekke week in Litouwen met muziektalent uit 17 andere Europese landen tussen 27 april en 5 mei 2024? En wil je weleens optreden tijdens de Europese Brassband Kampioenschappen, bij onder meer de openingsceremonie, de Europese compositiewedstrijd en het galaconcert? Dan is dit je kans! Op deze pagina vind je alle informatie.

EYBB: voor wie?

Deelnemers moeten tijdens de EBK 2024 tussen de 18 en 22 jaar zijn (geboren tussen 1 juni 2002 en 1 april 2006), een instrument bespelen uit de brassbandbezetting (inclusief slagwerk) en van 27 april t/m 5 mei 2024 zonder onderbreking in Palanga beschikbaar zijn.
Voor de geselecteerde deelnemers zijn repetitie- en verblijfskosten, maaltijden, vervoer ter plekke en entreetickets voor de EBK voor rekening van de lokale organisatie. Voor deelnemers die namens Nederland worden uitgenodigd voor de EYBB vergoedt de Stichting NBK in overleg (grotendeels) de reiskosten.
Om zoveel mogelijk jonge muzikanten de kans te geven deze te gekke ervaring mee te maken zijn muzikanten die eerder aan een EYBB hebben deelgenomen uitgesloten voor de audities.

Hoe doe je auditie?

Voldoe je aan de criteria en wil je auditie doen? Dan ontvangen we graag de volgende gegevens:

1. Persoonlijke gegevens:
- Naam:
- Adres:
- Telefoonnummer:
- E-mailadres:
- Geboortedatum:
2. Kort muzikaal CV
3. Korte (link naar) auditievideo (max. 3 minuten)

Stuur deze gegevens uiterlijk 27 november 2023 in een mailbericht naar de Stichting NBK.

Alle kandidaten die auditie doen ontvangen begin december 2023 bericht.

Je auditievideo

Selectie van de kandidaten vindt plaats op basis van een (link naar een) korte auditievideo.
Je video mag niet bewerkt worden en niet langer zijn dan 3 minuten. De kandidaat speelt solo maar mag ook met pianobegeleiding spelen, als dit kan helpen. Het is niet de bedoeling dat het maken van deze video een tijdrovende activiteit is voor de kandidaten, een opname met je smartphone is dus voldoende.

Uit de inzendingen wordt een selectie gemaakt voor deelname aan de EYBB op basis van de beschikbare plaatsen. Per land wordt sowieso één cornetspeler geselecteerd en daarnaast nog één of twee spelers op een ander instrument.
Binnen iedere sectie worden de partijen bij het samenstellen van de band in Palanga verdeeld.

"The EYBB is a great opportunity for talented young brass players to play and develop together at a European level for one week and perform as a full brass band on various occasions during the European Brass Band Championships 2024 – including the European Composers Competition finale concert, opening ceremony and the Grand Gala Concert in Palanga Concert House."

European Brass Band Association