Veelgestelde vragen

Bezoekersvragen


Hoe kan ik entreekaarten voor de komende NBK bestellen?
Toegangskaarten voor de eerstvolgende NBK kun je vanaf 1 oktober online bestellen en betalen via de NBK-website. Direct nadat je betaling is gedaan ontvang je een mailbericht met QR-code die je op de NBK-dag bij de NBK-balie in de foyer van TivoliVredenburg kunt inwisselen voor een polsbandje waarmee je toegang hebt tot de zaal tijdens het bestelde dagdeel. Kaartbestellingen alleen via de website (aan de zaal worden geen entreekaarten verkocht!). Let op: mocht je de bevestigingsmail niet binnen enkele minuten na betaling ontvangen, check dan je spambox!

Waar vind ik alle info over de NBK?
De meest recente informatie over de NBK vind je op de NBK-website (www.enbk.nl). Wil je als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Volg de NBK ons dan via Facebook.

Wanneer vinden de komende NBK's plaats?
De 42e NBK wordt gehouden op vrijdag 3 en zaterdag 4 november 2023 in de Grote zaal van TivoliVredenburg (Utrecht).
In 2024 worden de Nederlandse Brassband Kampioenschappen gehouden op vrijdag 25 en zaterdag 26 oktober.

Is er een livestream van de NBK?
Er is geen livestream van de NBK. Wel worden van alle optreden professionele video-opnames gemaakt, die daags na de NBK tegen een kleine vergoeding online te zien en te beluisteren zijn. Info vind je op de NBK-website.

Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact op met de NBK-organisatie via Protected email address

Vragen van deelnemende bands


Ik heb een vraag voor de NBK, aan wie kan ik die richten?
Vragen aan de NBK-organisatie kunnen worden gericht aan het wedstrijdsecretariaat via Protected email address.

Kunnen we foto’s en teksten van de NBK zomaar gebruiken?
Foto’s van de NBK mogen voor promotionele doeleinden rechtenvrij gebruikt worden, maar uitsluitend met bronvermelding: ‘Foto: Nederlandse Brassband Kampioenschappen’. Hetzelfde geldt voor teksten (bronvermelding: ‘Tekst: Nederlandse Brassband Kampioenschappen’).

Onze band is recent gepromoveerd, moeten we op de NBK in de hogere divisie uitkomen?
Een band is in principe verplicht uit te komen in de divisie waarin zij volgens de landelijk erkende reglementen op de uiterste inschrijfdatum is geplaatst. Is een band tijdens de laatste deelname aan een officieel KNMO-concours gepromoveerd of gedegradeerd maar heeft men nog niet deelgenomen aan een concours in de nieuwe divisie, dan mag de band zowel in de vorige als in de nieuwe divisie deelnemen aan de NBK. Meer info in het NBK-reglement.

Wanneer kan ik onze band aanmelden voor deelname?
Bands die willen deelnemen aan de NBK kunnen zich tussen 1 mei en 15 juni inschrijven via de NBK-website. Deelname is definitief wanneer het online inschrijfformulier volledig is ingevuld en de betaling van het inschrijfgeld en de deelnemerskaarten uiterlijk 15 juni door de Stichting NBK is ontvangen.

Wie kiest de NBK-werken?
De verplichte werken voor de NBK worden vastgesteld door het bestuur van de Stichting NBK op advies van de muziekcommissie van het landelijke Repertoire Informatie Centrum (RIC). Deze onafhankelijke commissie bestaat uit vooraanstaande musici met een bewezen track-record en komt voor de NBK meerdere keren in wisselende samenstelling bijeen. Om lobby vanuit belanghebbenden te voorkomen zijn de namen van de commissieleden niet openbaar. De gekozen NBK-werken worden voor 1 mei bekend gemaakt.

Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact op met de NBK-organisatie via Protected email address