Harp en Luit

Vestigingsplaats
Vuren
NBK jaar
2024
Dirigent
Anno Appelo
Divisie
3e divisie
Brassband Harp & Luit is een actieve vereniging waarbij muzikaliteit al ruim 100 jaar hoog in het vaandel staat. Sinds de oprichting op 7 februari 1920 is de Brassband niet meer weg te denken uit het Gelderse dorp Vuren. De circa 40 leden zijn verdeeld over het A- (Brassband) en leerlingenorkest van Harp & Luit. De Brassband staat sinds 2021 onder enthousiaste leiding van Anno Appelo.

De diverse concerten, concoursen, festivals maar ook begeleiding tijdens Dodenherdenking en Koningsdag staan elk jaar garant voor een goed gevulde agenda. Tevens worden in overleg met de lokale basisscholen blazersklassen en muziekprojecten georganiseerd, voor meer muziek in de klas, om kinderen te enthousiasmeren voor het samen spelen van muziek, voor algemene cultuurontwikkeling en continuering van de vereniging.

Ook probeert Harp en Luit de brassbandmuziek in het buitenland op de kaart te zetten. Het orkest heeft inmiddels al meerdere keren landen als Duitsland, Tsjechië en Frankrijk bezocht en meegedaan aan het Vlaams Open Brassband Kampioenschap in Mechelen.

Naast het gezamenlijke doel om zo goed mogelijk mooie en leuke muziek te spelen is de onderlinge gezelligheid en vriendschap een belangrijk bindend element voor de leden van Brassband Harp en Luit.