Euphonia

Vestigingsplaats
Wolvega
NBK jaar
2023
Dirigent
Gerben Pol
Divisie
2e divisie
Euphonia heeft 3 orkesten; het A-orkest, uitkomende in de 2de divisie, B-orkest bestaande uit enthousiaste muzikanten in alle leeftijden en het C-orkest: De kweekvijver van onze vereniging.

Het A-orkest bestaat uit 29 muzikanten en komt uit in de 2e divisie. Regelmatig wordt deelgenomen aan concoursen en de Nederlandse Brassband Kampioenschappen, waar in 2011 een derde plaats werd behaald. Zeer bekend in Wolvega en omgeving zijn de Oranjeconcerten, die Euphonia A jaarlijks in samenwerking met Stichting Bijzondere Concerten de Stellingwerven organiseert. Tal van bekende artiesten hebben op Koninginnedag en vanaf dit jaar op Koningsdag met Euphonia opgetreden. Daarnaast begeleidt het A-orkest een aantal keer per jaar een kerkdienst.

Vlak na de zomervakantie is de zoektocht naar een nieuwe dirigent voor het A-orkest van Euphonia Wolvega van start gegaan. De selectieprocedure was deze keer anders dan voorheen. Deze keer heeft het A-orkest na een selectieprocedure op projectbasis samengewerkt met dirigent Gerben Pol. De samenwerking tussen beide partijen beviel zo goed dat Gerben Pol vanaf mei 2023 als vaste dirigent is verbonden aan het A-orkest van Euphonia Wolvega.