Home
Verplichte werken bekend
09-07-2012 11:45
Door de 1e, 2e, 3e en 4e divisie is het verplichte werk door de muziekcommissie van het Repertoire Informatie Centrum (RIC) te Arnhem vastgesteld.

De muziekcommissie RIC was unaniem in haar oordeel dat er een prachtig rijtje verplichte werken op het programma staat. Totaal verschillende stijlen, een grote variëteit aan componisten uit alle hoeken van Europa. Durk Dam, voorzitter van de Nederlandse Brassband Kampioenschappen onderstreept deze gedachte: “Wij zijn uiterst tevreden met de keuzes van de muziekcommissie. Wij kijken uit naar december 2012!”

Time Machine van Thomas Doss
Voor de 1e divisie heeft de Oostenrijker Thomas Doss het werk ‘Time Machine’ geschreven. Doss is onderhand een bekende naam in de hafabawereld. Drie jaar geleden was zijn werk ‘Sketches from Nowhere’ het verplichte werk in de kampioensdivisie van de NBK.

Cross Patonce van Goff Richards
De klassieker ‘Cross Patonce’ van Goff Richards is de scherprechter in de 2e divisie. Het werk van de vorig jaar overleden Richards stamt uit 1990. Velen kennen hem alleen van zijn traditioneel lichtere werken. ‘Cross Patonce’ was dit jaar het verplichte werk bij de kwalificatiewedstrijden voor de Britse Kampioenschappen.

Angel of the North van Richard Grantham
Voor de 3e divisie componeerde Richard Grantham het werk ‘Angel of the North’. De Britse Grantham is een betrekkelijke nieuwkomer binnen de brasswereld. Van zijn hand verscheen ook ‘Darkness Visible’, wat eveneens voor deze divisie op het Gouden Spikerfestival het verplichte werk was.

Parnassus van Jan Van der Roost
De bekende Belgische componist Jan Van der Roost is verantwoordelijk voor de testpiece in de 4e divisie. Hij componeerde speciaal voor deze afdeling het werk ‘Parnassus’. Deze compositie werd speciaal geschreven in opdracht van Kunstfactor. De muziekcommissie was erg ingenomen met het feit dat deze componist voor deze divisie een compositie wilde schrijven.

Voor de Kampioensdivisie is het werk al bekend gemaakt. De organisaties van de Britse Open Kampioenschappen en de NBK hebben met ondersteuning van hoofdsponsor Besson de opdracht gegeven voor het schrijven van een nieuwe compositie. Martin Ellerby heeft voor de kampioensdivisie ‘Electra’ geschreven dat bij beide wedstrijden als verplicht werk zal dienen. Op zaterdag 1 december beleeft het zijn Nederlandse première in de Martiniplaza te Groningen.
Alle nieuwsberichten bekijken
Alle nieuwsberichten downloaden als RSS