Home
PBG veel succes!
17-04-2019 00:11
Het bestuur van de NBK wenst Provinciale Brassband Groningen veel succes tijdens de komende Europese Brassbandkampioenschappen!

Provinciale Brassband Groningen vertegenwoordigt Nederland op 26 en 27 april aanstaande in het Zwitserse Montreux. In een veld met 12 andere Europese landskampioenen doet de Provinciale Brassband uit Groningen onder leiding van Richard Visser een gooi naar de Europese titel. De dertien bands strijden vrijdag 26 april met de verplichte compositie Dear Cassandra van de Zwitserse componist Ludovic Neurohr om de hoogste eer. Zaterdag 27 april spelen de orkesten een keuzewerk.

Tijdens de 38e NBK van 27 oktober 2018 veroverde de Provinciale Brassband Groningen de kampioenstitel. Met een fantastische uitvoering van Old Licks Bluesed Up van Torstein Aagaard-Nilsen behaalde de band 94 punten.

Europese Jeugdbrassband
Ook dit jaar mag Nederland weer 3 jonge talenten afvaardigen naar de Europese Jeugd Brassband. De band bestaat uit getalenteerde muzikanten tussen de 18 en 22 jaar die worden afgevaardigd door de 13 deelnemende landen. Nederland wordt vertegenwoordigd door:
Rutger Mollema (es-cornet), Lianne Postma (cornet) en Stefan van der Wilt (euphonium).

Jurylid bij de keuzewerken
Rieks van der Velde uit Leek is in het Stravinski Auditorium tijdens het EBK één van de drie juryleden. Hij jureert zaterdag 27 april de keuzewerken.

Leden en dirigent van de PBG, Rutger, Lianne, Stefan en Rieks veel succes en plezier!
Alle nieuwsberichten bekijken
Alle nieuwsberichten downloaden als RSS