Home
NBK Juryleden 2019
28-03-2019 19:52
De voorbereidingen NBK 2019 zijn al weer in volle gang! De juryleden voor de 39e editie zijn: Sheona White (UK), Patrik Randefalk (Noorwegen), Kevin Houben (België), Arsène Duc (Zwitserland), Steven Mead (UK) en Tijmen Botma (Nederland).

Net als voorgaande jaren zijn het dit jaar weer internationale juryteams die op vrijdag 25 en zaterdag 26 oktober aanstaande de brassbands op hun prestaties zullen beoordelen.
Begin mei maken wij de verplichte werken voor de 39e editie bekend.

Jurysamenstelling voor de 4e, 3e en 2e divisie
Sheona White (Engeland), Patrik Randefalk (Noorwegen) en Kevin Houben (België).
Net als vorig jaar maakt Sheona White, voormalig topsoliste op althoorn bij o.a. de beroemde Yorkshire Building en Brighouse & Rastrick bands, deel uit van het juryteam in de 4e, 3e en 2e divisie.
De uit Noorwegen afkomstige Patrik Randefalk was tot 2016 o.a. euphoniumsolist bij de Eikanger-Bjorsvik Musiklag. Naast het doceren en dirigeren legt hij zich momenteel met name toe op onder andere de ontwikkeling van hulpmiddelen om het koperblazen te vergemakkelijken.
De Belg Kevin Houben is het derde jurylid van dit team. Houben is, naast een bekend componist, onder andere ook dirigent van de Koninklijke Harmonie van Peer die afgelopen maart Belgisch kampioen is geworden.

Jurysamenstelling 1e en Kampioensdivisie
De heren Arsène Duc (Zwitserland), Steven Mead (Engeland) en Tijmen Botma (Nederland).
Arsène Duc was in de vorige editie van de NBK jurylid in de 1e en de Kampioensdivisie. Hij is momenteel dirigent van de Valaisia Brass Band. Een andere gerenommeerde naam uit de brassbandwereld is Steven Mead, hij is één van de succesvolste euphoniumsolisten en docenten ter wereld. Mead was tijdens de allereerste NBK in TivoliVredenburg in 2014 gastsolist. Tijmen Botma, dirigent van onder andere de Koninklijke Militaire Kapel en docent Hafabra-directie aan het conservatorium in Groningen, complementeert het drietal.
Alle nieuwsberichten bekijken
Alle nieuwsberichten downloaden als RSS