Home
Sectie- en solistenprijzen 38e NBK
06-09-2018 12:48
Ook dit jaar worden er tijdens de 38e editie van de Nederlandse Brassband Kampioenschappen sectie- en solistenprijzen uitgereikt. In vijf divisies strijden op vrijdag 26 en zaterdag 27 oktober maar liefst 41 brassbands om de nationale titels. De Muziekcommissie van het Repertoire Informatie Centrum (RIC) in Arnhem heeft op verzoek van de Stichting NBK de sectie- en solistenprijzen vastgesteld.

De kampioensdivisie gaat zich richten op Old Licks Bluesed Up van Torstein Aagaard-Nilsen. De solistenprijs is voor de beste bastrombonist.
In de eerste divisie is klassieker High Peak van Eric Ball de scherprechter. De trombonesectie gaat in deze divisie voor de hoogste eer.
In de tweede divisie strijden de muzikanten op cornet en euphonium in Philip Sparkes’ Sinfonietta: The Town beneath the Cliff voor de solistenprijs voor het beste duet samen.
De flugelhorn gaat in de derde divisie voor de beste solist in Viking Age van Thierry Deleruyelle.
De vierde divisie heeft het werk Second Suite in F van Gustav Holst op de lessenaar. De prijs is hier voor de beste bariton- en euphoniumsectie.
Voor de actuele nieuwtjes en ontwikkelingen verwijzen wij u graag naar onze website, www.enbk.nl. Of volg ons op Twitter @2018NBK. De kaartverkoop is gestart via de website!

Tot ziens in TivoliVredenburg Utrecht!
Alle nieuwsberichten bekijken
Alle nieuwsberichten downloaden als RSS