43 bands op NBK 2023
2023-06-29T20:53:22+02:00

Maar liefst 43 brassbands verdeeld over vijf divisies nemen deel aan de 42e editie van de Nederlandse Brassband Kampioenschappen die op vrijdag 3 en zaterdag 4 november 2023 plaatsvinden in de grote zaal van TivoliVredenburg in Utrecht. Het grote aantal deelnemers betekent dat de kampioenschappen zullen starten op vrijdag met de vierde divisie (7 bands) en vervolgens de derde divisie (10 bands).
Op zaterdag 4 november staan overdag de tweede divisie (10 bands) en de eerste divisie (8 bands) geprogrammeerd. ’s Avonds zijn de acht topbands van Nederland te beluisteren in de kampioensdivisie, waarvan de winnaar ons land zal vertegenwoordigen op de Europese Brassband Kampioenschappen van 2025 in Stavanger (Noorwegen). De exacte dagindeling van het evenement wordt in september bekend.

NBK-voorzitter Ale Nicolai toont zich zeer content met de deelname. “Zo’n groot aantal deelnemers is geweldig, en is zeker in deze tijd waarin de amateurmuziek onder druk staat een opsteker voor de sector. Met een evenwichtige spreiding over alle divisies wordt het smullen voor het publiek. Het is goed te zien dat de NBK als evenement staat als een huis en wordt gezien als hét podium waar bands zich graag willen laten zien en horen. Met vijf fantastische, uitdagende composities gaan we er een prachtig kampioenschap van maken.“

De kaartverkoop voor het evenement begint op 1 oktober a.s.

Bekijk hier alle deelnemende bands aan de NBK 2023

Naar alle nieuwsberichten