Soli Brass Leeuwarden Kampioen van Nederland
2021-11-25T11:16:40+01:00

Tijdens de 40e NBK veroverde brassband Soli Brass onder leiding van dirigent Anne van den Berg de kampioenstitel. Met een geweldige uitvoering van The World Rejoicing (Symphonic Variations on a Lutheran Chorale) van Edward Gregson behaalde de band 97 punten.
De solistenprijs voor de beste solo-hoorn ging naar brassband de Wâldsang uit Buitenpost.

1e divisie

Brassband Excelsior uit Zalk, gedirigeerd door Rieks van der Velde speelde zich naar de hoofdprijs in de 1e divisie met 95 punten. Zij behaalden de titel met From San Marco Quarter van Joop van Dijk. De slagwerksectie van brassband Pro Rege Heerenveen ging met de sectieprijs naar huis.

2e divisie

In de 2e divisie werd De Lofklank uit Ureterp onder leiding van dirigent Gerk Huisma tot winnaar uitgeroepen met 96 punten. Zij behaalden de overwinning met het verplichte werk Signature: fantasy in two movements van Hendrik de Boer. Ook de sectieprijs ging naar de euphoniums van De Lofklank.

3e divisie

De uit de Uithuizermeeden afkomstige brassband Immanuel veroverde zaterdag 30 oktober in de derde divisie de kampioensbeker. De band, onder leiding van Jan Werkman, kreeg 93 punten door hun vertolking van The Final Frontier van Geert Jan Kroon. De flügelhorn van brassband Greidebrass uit de Greidhoeke sleepte de solistenprijs in de wacht.

4e divisie

Brassband Blaast de Bazuin uit Oude- & Nieuwebildtdijk gedirigeerd door Piet Visser werd kampioen van de Nederland in de vierde divisie. Zij behaalden 91 punten met het verplichte werk Green van Tjeerd Nijhof. Ook de sectieprijs voor beste cornetsectie ging naar Blaast de Bazuin.

Voor alle uitslagen kijk hier op de pagina Uitslagen NBK 2021
Naar alle nieuwsberichten