DEELNEMERS EUROPESE JEUGDBRASSBAND 2020 BEKEND
2020-01-16T10:56:31+01:00

De Europese Brass Band Association (EBBA) heeft afgelopen week de namen van de genomineerden voor de Europese Jeugdbrassband 2020 bekend gemaakt. De afvaardiging uit Nederland wordt gevormd door:
- Tijs Dijkstra (Ingelum). Tijs speelt cornet bij Looft den Heer (Beetgumermolen) en De Wâldsang (Buitenpost)
- Jelle Koertshuis (Oudeschoot); hij speelt bastrombone bij brassband De Wâldsang (Buitenpost) en het Frysk Fanfare Orkest.
- Thomas Sieperda (Wommels); hij speelt besbas bij De Bazuin (Oenkerk) en bij Eendracht Maakt Macht (Oudega SWF)

Europese Brassband Kampioenschappen
Van zaterdag 25 april tot zondag 3 mei 2020 is Palanga (Litouwen) het toneel voor de Europese Brassband Kampioenschappen. Net als voorgaande jaren wordt er ook weer een Europese Jeugd Brassband samengesteld. De jeugdbrassband is een geweldige kans voor talentvolle koperblazers om samen te spelen en samen te ontwikkelen op Europees niveau voor een week. De jeugdbrassband maakt deel uit van de activiteiten rond deze brassband kampioenschappen.
Begin december zijn, onder auspiciën van stichting de Nederlandse Brassband Kampioenschappen, de audities gehouden. Er zijn toen 3 toptalenten geselecteerd. Op basis van die gegevens heeft de EBBA afgelopen week aangegeven welke muzikanten, afkomstig uit 16 landen, in Palanga mogen acteren.

*********************************************************************************
Naar alle nieuwsberichten