Brassband Breukelen

Vestigingsplaats
Breukelen
NBK jaar
2024
Dirigent
Erik Kluin
Divisie
1e divisie
Brassband Breukelen (BBB) is met zijn 104 jaar oud sinds 1994 een vaste waarde in de eerste divisie van de Nederlandse Brassband Kampioenschappen.

In 1998, 2005 en 2010 werd de band in deze divisie Nederlands Kampioen.

De ongeveer 30 enthousiaste koperblazers en slagwerkers komen, vanuit Rotterdam tot aan Zwolle, wekelijks samen om op woensdagavond te repeteren in gemeente Stichtse Vecht.

Sinds de aanstelling van dirigent Erik Kluin medio 2022, is en wordt hard gewerkt om het niveau van de band aan te scherpen en te bestendigen. Ondertussen weet BBB de weg omhoog te vinden en werd in maart 2024 een score van 92 punten behaald op concours in Zutphen.

BBB werd opgericht in 1920 als fanfareorkest onder de naam Muziekvereniging Breukelen. In 1965 werd bij een gebrek aan leden de omslag gemaakt naar brassband bezetting. Dit jaar bestaat BBB dus alweer 104 jaar en is daarmee een van de oudste Nederlandse brassbands. Dat de band nog steeds springlevend is, bewijst ze door het frequent deelnemen aan festiviteiten, het organiseren van en het deelnemen aan concerten en bijvoorbeeld door in ensembles officiële en onofficiële gelegenheden op te luisteren. Het hoogste doel van BBB is om samen zo mooi en gezellig mogelijk muziek te maken, maar op een ontspannen manier