Martini Brassband

Vestigingsplaats
Groningen
NBK jaar
2024
Dirigent
Rieks van der Velde
Divisie
2e divisie
De Martini Brassband Groningen (MBG) komt uit het noorden van Nederland. De naam verwijst naar de stad van herkomst, Groningen. Groningen staat ook bekend als de Martini-stad vanwege de Martini-kerk met de iconische Martinitoren. Het is een bruisende universiteitsstad met een rijke geschiedenis, dit zie je weerspiegelt in het karakter van de band. Een levendige band, met een stevige traditie, jong van hart, gedreven door excellentie en toegewijd aan het verspreiden van de pracht van brassbandmuziek.

De Martini Brassband is opgericht in 1972 en komt uit in de tweede divisie. De band werkt al meer dan 15 jaar tot groot succes samen met dirigent Rieks van der Velde. Naast jaarlijkse deelname aan de Nederlandse Brassbandkampioenschappen, laten we van ons horen tijdens tal van binnen- en buitenconcerten. De band kent een lange traditie van concertreizen, waarbij we proberen het plezier van brassbandmuziek in het buitenland te verspreiden.

In 2022 werd de Martini Nederlands kampioen in de tweede divisie. In 2022 én 2023 won de band ook de titel tijdens de Dutch Open Brassband Championships.