Looft Den Heer

Vestigingsplaats
Beetgumermolen
NBK jaar
2023
Dirigent
Gijs Heusinkveld
Divisie
2e divisie
Brassband Looft den Heer werd meteen na de oorlog opgericht als fanfare, maar is nu alweer verrtig jaar een brassband. Looft den Heer deed In 1987 voor het eerst mee aan de NBK en werd meteen kampioen in de vierde divisie. Ook de volgende jaren verliepen succesvol, ook toen de band promoveerde naar de derde divisie. In deze divisie heeft de band vijfmaal de kampioenstitel behaald en zodoende prijkt de grote beker sinds 2018 op de bar in de Molewjuk in Bitgummole, waar de repeties worden gehouden. Sindsdien komt de band uit in de tweede divisie.
Naast de NBK staan er jaarlijks tal van andere muzikale activiteiten op het programma. Zo organiseert de band voor de grote schare trouwe supporters, sponsoren en donateurs jaarlijks minimaal één groot concert. Hier wordt een breed scala aan muziekstijlen ten gehore gebracht. Grote koraalwerken, filmmuziek, klassieke werken, lichte muziek of een mars, voor ieder wat wils. Ook begeleidt Brassband Looft den Heer een aantal keren per jaar kerkdiensten en verleent haar medewerking tijdens de dorpfeesten en ander festiviteiten in en rond het dorp.
Brassband Looft den Heer staat sinds 2016 onder leiding van Gijs Heusinkveld, die alle leden, niet een uitgezonderd, enthousiast weet te maken en te houden. Wij zeggen als Friezen dan ook 'wij zijn wijs met Gijs' en hopen nog lang met hem te mogen samenwerken.
De vereniging heeft het geluk om zelfs nu nog te beschikken over een riant aantal jeugdleden, van wie ook ieder jaar weer enkele kunnen aanschuiven in het 'grote korps'. Met bevlogen docenten voor zowel koper als slagwerk, bevinden wij ons in een luxe positie, waarvoor we dankbaar zijn. Jeugdorkest De Toeterbende laat regelmatig van zich horen en toont zich een meer dan uitstekende leeromgeving voor onze nieuwe generatie brassbandliefhebbers, die we hopelijk een hobby voor het leven mee kunnen geven.