Heman

Vestigingsplaats
Zuidwolde
NBK jaar
2023
Dirigent
Geert Jan Kroon
Divisie
3e divisie
Brassband Heman is gevestigd in Zuidwolde Groningen. Sinds 2022 komt de band uit in de derde divisie en staat onder leiding van Geert Jan Kroon. De vereniging heeft een rijke geschiedenis vanaf 1914. Een geschiedenis van ups en downs, een geschiedenis van fanfare naar brassband een geschiedenis met trouwe leden, trouwe aanhang en veel liefde voor muziek.

De muzikale activiteiten van de band bestaan uit deelname concoursen en festivals met daarbijhorende studiedagen of studieweekenden, ca 2x per jaar een eigen concert, begeleiden van kerkdiensten, lokale activiteiten als Koningsdag en 4 mei. Ook speelt regelmatig een ensemble van Heman op diverse soorten gelegenheden van bruiloft tot kerstmarkt, van kerkdienst tot The Passion.

De naam ‘Heman’ blijkt vaak stof tot speculatie te bieden. Vaak wordt er een link gelegd met de in de jaren 80 populaire tekenfilmserie, wordt er gedacht dat de naam zomaar een verzinsel is, of wordt de naam gemakshalve gewijzigd naar ‘Herman’. De naam vindt echter zijn oorsprong in de bijbel. Heman was als muzikant in dienst van Koning David. Behalve als zanger, was hij ook bekend als bekken-speler en als trompettist. Bovendien was hij orkestleider. Het 288 muzikanten tellend gezelschap waarin ook zijn kinderen 14 zoons en 3 dochters musiceerden, trad onder zijn leiding op aan het koninklijk hof.

Meer informatie over Brassband Heman en eventuele vacatures zijn te vinden op www.brassbandheman.nl