Brass Band Schoonhoven B

Vestigingsplaats
Schoonhoven
NBK jaar
2022
Dirigent
Joop Nijholt
Divisie
2e divisie
Het begon allemaal in 1994, toen de BBS-B als jeugd- en opleidingsorkest van de vereniging werd opgericht. De band groeide echter uit tot een volledige band met een eigen karakter en sound, en wist in 1997 al de winst te pakken in de 4e divisie van de Nederlandse Brassband Kampioenschappen. In 2003 was de band opnieuw succesvol door bij haar debuut in de 2e divisie meteen de tweede plaats te veroveren, gevolgd door het winnen van de titel in 2006.

Ook de laatste jaren is Brass Band Schoonhoven B succesvol geweest. In april 2012 werd tijdens de Open Vlaamse Kampioenschappen het zilver behaald, een prestatie die in december 2012 tijdens het NBK en in het voorjaar van 2013 bij het Wereld Muziek Concours in Kerkrade werd herhaald. In 2013 volgde een bekroning van de successenreeks met het nationaal kampioenschap in de 2e divisie van de Nederlandse Brassband Kampioenschappen. Tijdens de Open Franse Kampioenschappen van 2015 nam de band opnieuw het zilver mee naar huis, en mochten zij ook de publiekprijs van het evenement in ontvangst nemen. Later dat jaar werd er tijdens de Nederlandse Brassband Kampioenschappen opnieuw het kampioenschap behaald in de 2e divisie, waarbij de band liet zien dat zij deze titel duidelijk hadden verdiend door met een punt los van de nummer 2 te eindigen.

Naast deelname aan verschillende nationale en internationale evenementen geeft Brass Band Schoonhoven B jaarlijks ook verschillende concerten door het gehele land. Tevens heeft de band een belangrijke sociale functie; de band zorgt regelmatig voor muzikale invulling tijdens diverse activiteiten in de Zilverstad Schoonhoven.