Greidebrass

Vestigingsplaats
Greidhoeke
NBK jaar
2022
Dirigent
Marco Middelberg
Divisie
3e divisie
Greidebrass is één van de jongste NBK-deelnemers. De brassband, opgericht in 2008, bestaat ondertussen alweer 13 jaar. De brassband is gevestigd in de zogenaamde Friese Greidhoeke waar doorgaans alleen maar fanfares gevestigd zijn.

In het verleden heeft de band al 7 keer het NBK-podium betreden, dit met diverse top drie noteringen. De titel in de derde divisie ontbreekt echter nog en staat logischerwijs nog hoog op het wensenlijstje.

Greidebrass is een sociaal hechte club muzikanten. Marco Middelberg is al meer dan zeven jaar de dirigent van deze club enthousiastelingen.

Naast de deelname aan concoursen staan er jaarlijks nog diverse andere activiteiten op de agenda. Het ‘Spring yn’e Greide’ concert is daarbij de vaste prik. Elk voorjaar wordt er een spetterend concert georganiseerd. Bij dit concert is er altijd een speciale act aanwezig. Ter ere van het 11-jarig jubileum is er in 2019 een eigen nummer gelanceerd met singer-songwriter Pyn. Het nummer ‘Heitelân’ is met een zeer hoge notering de jaarlijkse Fryske top 100 in gevlogen.

De band heeft naast de reguliere concerten en optredens speciale aandacht voor de jonge muzikant. Het doel is om ze te betrekken en te laten kennismaken met de mooie brassband-traditie. Zo probeert Greidebrass dit bijzondere culturele en maatschappelijke fenomeen in stand te houden.

Ook dit jaar zet Greidebrass weer haar beste beentje voor in de derde divisie!