Brassband Rijnmond

Vestigingsplaats
Rotterdam
NBK jaar
2021
Dirigent
Chris Derikx
Divisie
Kampioensdivisie
Brassband Rijnmond is één van de topbrassbands van ons land. De band bestaat uit een mix van professionele musici, conservatorium studenten en enthousiaste amateurs, allemaal met hetzelfde doel: op zo hoog mogelijk niveau te musiceren met een gezonde dosis plezier.

De kwaliteit van de muzikanten gecombineerd met een plezierige sfeer heeft geleid tot een stabiele bezetting en mooi ingespeeld orkest waardoor Brassband Rijnmond zich inmiddels jarenlang tot de nationale top mag rekenen.

Mooie resultaten op wedstrijden en spetterende concerten hebben gezorgd voor veel waardering en een enthousiaste, publieksvriendelijke reputatie in binnen- en buitenland.

Hoogtepunten zijn de twee nationale titels, hoge klasseringen op de Europese Brassband Kampioenschappen, twee maal winnaar Dutch Open Brassband Championship, vier Open Franse titels inclusief verzorging van het galaconcert van de French Open Brass Championship voor een uitzinnige, uitverkochte zaal.

Een kleine greep uit de vele bijzondere evenementen waaraan de band heeft meegedaan: het Wereld Muziek Concours, het Colors of Brass Festival met medewerking van topsolisten als Jurgen van Rijen, Bart van Lier en Eric Vloeimans, diverse buitenlandse concertreizen, concerten met de Limburgse troubadour Gé Reinders en de Vlaamse Brelspecialiste Micheline van Hautem, begeleiding van theatervoorstellingen van onder ander the New Zealand Dance Company en de feestelijke tewaterlating van een containerschip in de Rotterdamse haven.

De bijzondere klankkleur van een brassband, het brede, gevarieerde repertoire en de uitgebreide percussiesectie zorgen voor zeer afwisselende concerten van ingetogen ballades en koralen, swingende jazz en rumba tot stampende marsen. Een concert van Brassband Rijnmond biedt voor elk wat wils.

Brassband Rijnmond staat sinds 2020 onder de enthousiaste en vakkundige leiding van Chris Derikx.