Home
Jurysamenstelling 38e NBK bekend
13-04-2018 11:37
Voor de Nederlandse Brassband Kampioenschappen die op vrijdag 26 en zaterdag 27 oktober in TivoliVredenburg (Utrecht) worden gehouden zijn de onderstaande juryleden vastgelegd. De juryteams kennen voor deze 38e editie een internationaal karakter. Ze zijn afkomstig uit vijf landen: Nederland, Frankrijk, Zwitserland, Engeland en Noorwegen.
Binnen twee weken maken wij de verplichte werken voor deze 38e editie bekend.


Jurysamenstelling 1e en de Kampioensdivisie
De heren Florent Didier (Frankrijk), Arsène Duc (Zwitserland) en Ray Farr (UK/Noorwegen).
Florent Didier was ook vorig jaar aanwezig bij de NBK. Hij is momenteel dirigent van Paris Brass Band, de huidige kampioen uit Frankrijk. Arsène Duc is dirigent van Valaisia Brass Band die afgelopen jaar Zwitsers kampioen werd en ook de British Open op haar conto schreef. Ray Farr, een gerenommeerde naam in de brasswereld, heeft als dirigent in Engeland en Noorwegen furore gemaakt. Daarnaast is hij een begenadigd componist en arrangeur voor brassband.

Jurysamenstelling voor de 4e, 3e en 2e divisie
Mevrouw Sheona White (Engeland) en de heren John Doyle (Engeland) en Luuk Tuinstra (Nederland).
Sheona White is topsoliste op althoorn bij de Brighouse & Rastrick Brass Band. Eerder speelde ze bij de Black Dyke en de Yorkshire Building. De eveneens uit Engeland afkomstige John Doyle is met name bekend als flugelhorn solist bij de Black Dyke en Leyland Band. Hij maakte ook in 2017 deel uit van het juryteam. Luuk Tuinstra, dirigent van diverse hafabra-orkesten, complementeert de jury.
Alle nieuwsberichten bekijken
Alle nieuwsberichten downloaden als RSS