42 bands op NBK 2024
2024-06-28T09:48:30+02:00

In totaal 42 brassbands nemen deel aan de 43e NBK op vrijdag 25 en zaterdag 26 oktober 2024 plaatsvinden in de grote zaal van TivoliVredenburg in Utrecht. Het grote aantal deelnemers betekent dat de kampioenschappen zullen starten op vrijdag met de vierde divisie (10 bands) en vervolgens de derde divisie (7 bands).
Op zaterdag 26 oktober staan overdag de tweede divisie (9 bands) en de eerste divisie (7 bands) geprogrammeerd. ’s Avonds zijn alle negen topbands van Nederland te beluisteren in de kampioensdivisie, waarvan de winnaar ons land zal vertegenwoordigen op de Europese Brassband Kampioenschappen 2026 in Linz (Oostenrijk). De exacte dagindeling van het evenement wordt in september bekend.

Organisatie NBK content met deelname
NBK-voorzitter Ale Nicolai toont zich zeer content met de deelname. “In een tijd waarin bezuinigingen op de cultuursector ons boven het hoofd hangen en verenigingen het moeilijk hebben, bewijzen we het tegendeel en blijken we met elkaar in staat te zijn een springlevend evenement te organiseren! We zijn ontzettend blij met maar liefst 42 bands op ons NBK. Een fantastisch aantal, het jaarlijkse evenement staat dan ook als een huis. Met het gloednieuwe werk The Lost Circle van Jan Van der Roost op de lessenaar belooft de kampioensdivisie zaterdagavond een groot spektakel te worden met de complete Nederlandse top op het podium van TivoliVredenburg. Daarnaast zien we ook bands die niet elk jaar de reis naar Utrecht ondernemen, zoals de Euregio Brassband uit Borne, Alkmaar Brass en Harp en Luit uit Vuren. Al met al een prachtig deelnemersveld en uitdagende verplichte werken. Deelnemers en publiek gaan ongetwijfeld genieten”.

Kwart deelnemers doneert aan Nederlandse Jeugd Brassband
Een kwart van de bands deed bij inschrijving een vrijwillige donatie aan de Nederlandse Jeugd Brassband (NJBB). “Daarmee laten deze bands zien de ontwikkeling van muziektalent belangrijk te vinden, en actief te willen bijdragen aan het mogelijk maken van interessante projecten”, stelt Nicolai tevreden vast.
Bij de start van de kaartverkoop op 1 oktober a.s. kunnen ook bezoekers een donatie aan de NJBB doen.

Een overzicht van de deelnemende bands aan de NBK 2024 vind je hier.
Naar alle nieuwsberichten