Partnership NBK met NJBB
2024-05-12T22:23:57+02:00

De Nederlandse Jeugd Brassband (NJBB) kan tot en met 2026 rekenen op steun van de Stichting NBK. De organisatie van de Nederlandse Brassband Kampioenschappen (NBK) wil hiermee bijdragen aan talentontwikkeling voor jong brasstalent. Het is de bedoeling dat de jeugdbrassband een podium krijgt op de NBK en structureel een rol gaat vervullen in de audities voor de Europese Jeugd Brassband. Het bestuur van de Stichting NBK roept daarnaast bands die zich inschrijven voor de NBK én publiek op de ambitie te steunen met een vrijwillige donatie aan de NJBB. “Als we ons talentorkest een warm hart toedragen mogen we daar met elkaar best iets voor over hebben”, aldus NBK-voorzitter Ale Nicolai.

In april besloot het bestuur van de Stichting NBK om de Nederlandse Jeugd Brass Band (NJBB) als projectorkest te ondersteunen voor een periode van 3 jaar. “Naast het organiseren van een jaarlijks kampioenschap is de missie van de Stichting NBK ook een aanjaagrol te vervullen als het gaat om talentontwikkeling”, licht Nicolai toe. “We doen dat al met compositie-opdrachten aan jonge componisten. Vanaf nu willen we ook investeren in het samenbrengen van jeugdige brass-talenten om te musiceren en zo een voorbeeldfunctie te kunnen vervullen voor nieuw aanstormend talent. Het is voor de sector ontzettend waardevol als de Nederlandse Jeugd Brassband een begrip wordt en elke jeugdige koperblazer of slagwerker ervan droomt in de NJBB te spelen. Ook in onze sector geldt immers dat de jeugd de toekomst heeft!”

De ondersteuning van de Stichting NBK aan de NJBB bestaat uit een jaarlijkse financiële bijdrage voor activiteiten gericht op de muzikale ontwikkeling van de NJBB. “Daar zijn we natuurlijk ontzettend blij mee”, zegt Siebren van Noort van de NJBB. “Naast het mede mogelijk maken van geweldige projecten, verheugen we ons erop de band te kunnen presenteren tijdens een NBK en pakken we graag een rol in de jaarlijkse audities voor de Europese Jeugd Brassband, het talentenorkest van de Europese Brassband Kampioenschappen. Zo kan de NJBB meer zijn dan alleen een leuk projectorkest, en zich ook ontwikkelen tot een waardevolle toevoeging voor de Nederlandse brassbandcultuur.”

Daarnaast roept het bestuur van de Stichting NBK bands die zich inschrijven voor het NBK 2024 de ambitie te ondersteunen met een vrijwillige bijdrage. Bands die willen deelnemen kunnen tot en met 15 juni bij hun inschrijving een donatie doen voor een vast bedrag of een bedrag per lid. Ook de fans die het NBK willen bijwonen kunnen bij het bestellen van een toegangskaart bijdragen met een vrijwillige donatie. Het totaalbedrag komt rechtstreeks ten goede aan de NJBB.

Naar alle nieuwsberichten