Euphonia

Vestigingsplaats
Wolvega
NBK jaar
2024
Dirigent
Gerben Pol
Divisie
2e divisie
Euphonia is een Christelijke Brassband en heeft 3 orkesten; het A-orkest, uitkomende in de 2e divisie, het B-orkest bestaande uit enthousiaste muzikanten in alle leeftijden en het C-orkest: De kweekvijver van onze vereniging.

Het A-orkest bestaat uit 29 muzikanten en komt uit in de 2e divisie. Regelmatig wordt deelgenomen aan concoursen en de Nederlandse Brassband Kampioenschappen, waar in 2011 een derde plaats werd behaald. Zeer bekend in Wolvega en omgeving zijn de Oranjeconcerten, die Euphonia A jaarlijks in samenwerking met Stichting Bijzondere Concerten de Stellingwerven organiseert. Tal van bekende artiesten hebben op Koninginnedag en vanaf dit jaar op Koningsdag met Euphonia opgetreden. Daarnaast begeleidt het A-orkest een aantal keer per jaar een kerkdienst.

Plezier hebben in muziek is de kern van onze vereniging. We streven ernaar om een positieve en ondersteunende omgeving te bieden waarin muzikanten van alle niveaus kunnen groeien en genieten van hun muzikale reis. Onze repetities zijn niet alleen gericht op het verbeteren van technische vaardigheden, maar ook op het delen van enthousiasme en passie voor muziek. We moedigen samenwerking en creativiteit aan en streven naar uitvoeringen die zowel muzikanten als publiek raken en inspireren.