Oefening en Uitspanning

Vestigingsplaats
Wijk en Aalburg
NBK jaar
2024
Dirigent
Yves Wuyts
Divisie
1e divisie
Brassband Oefening en Uitspanning is een springlevende vereniging uit Wijk en Aalburg met een rijke en lange traditie. In 2013 en 2017 werden we Nederlands kampioen. Bekroning op de stijgende lijn van prestaties was de wereldtitel eerste divisie op het Wereld Muziekconcours 2017 te Kerkrade.

Daarnaast onderscheiden wij ons met interessante concerten voor een breed publiek, zoals grachtenconcerten,
filmconcerten en samenwerkingen met vermaarde solisten. We hebben al mooie concertreizen mogen maken naar Vietnam en Roemenië. We hopen in de komende jaren nog meer van zulke mooie concertreizen te mogen maken.

Ook hebben wij onze eigen opleiding. De veelal jonge muzikanten leiden wij zelf op en zijn daarmee een belangrijke spil in het in standhouden van de amateurmuziek in de regio. De leerlingen worden opgeleid door gediplomeerde leraren. Als onderdeel van onze opleiding hebben we een B –orkest, waar leerlingen zo vroeg mogelijk leren om samen muziek te maken. Er is ook een C-orkest, waar je na een paar maanden les al mag aansluiten. Daarnaast is er het A-orkest, in het A-orkest spelen jong en oud op hoog niveau samen.