Looft den Heer

Vestigingsplaats
Beetgumermolen
NBK jaar
2024
Dirigent
Gijs Heusinkveld
Divisie
2e divisie
Brassband Looft den Heer uit Bitgummole werd als fanfare opgericht ter gelegenheid van de bevrijding in 1945 en bestaat dus nu 79 jaar.
Sinds 1984 is het een brassband en al gauw werd Looft den Heer een vaste deelnemer aan de NBK. Sinds een aantal jaren komt deze brassband uit in de tweede divisie.
Looft den Heer heeft 34 leden en is volledig bezet. Een geweldige luxe als je kijkt naar de huidige ontwikkelingen in de HaFaBra-sector, waar veel korpsen te maken hebben met teruglopende ledenaantallen en soms zelfs het bijltje erbij neer moeten gooien. Met een totaal aantal blazersleerlingen van 17 en ook nog een drietal slagwerkleerlingen, ziet ook de toekomst er voor onze vereniging zeer rooskleurig uit. Wij zijn dan ook zeer trots dat wij ieder jaar opnieuw jonge aanwas kunnen verwelkomen in het A-orkest, waar ze niet worden afgescheept met zwaar vereenvoudigde partijen, maar gewoon volledig de originele partijen meespelen. Zij zijn niet minder belangrijk dan bijvoorbeeld de principal of de solo-alt - misschien zelfs wel belangrijker. Ook tijdens deze NBK zullen weer twee jeugdige cornettisten hun debuut maken en met elkaar maken we er weer een geweldige ervaring van.