Euregio Brassband

Vestigingsplaats
Borne
NBK jaar
2024
Dirigent
Ronny Buurink
Divisie
4e divisie
De Euregio Brassband (EBB) is de enige brassband in Twente en wijde omtrek met een lange historie. Voortgekomen uit de fanfare de Bazuin uit Borne is de Euregio Brassband nu een orkest met regionale uitstraling. In het recente verleden heeft het orkest opgetreden in de regio, maar ook ver daar buiten, in Nederland tot Wageningen, in Duitsland tot Münster, maar ook bijvoorbeeld in Ogre in Letland.

In onze regio zijn wij momenteel de enige brassband; David in Zwolle is pas de eerste Overijsselse buurman. De reputatie van het orkest is gebouwd op het streven naar goede kwaliteit muziek en een klantgerichte houding met betrekking tot de aard van de muziek die we spelen.

De Euregio Brassband komt uit in de 4e divisie en streeft een ontwikkeling na die het mogelijk gaat maken om ook vanuit Twente op goed niveau mee te doen in het nationale brasscircuit. De leden komen niet alleen uit Borne, maar zijn woonachtig in Twente en omgeving. Veelal zijn ze ook lid van een andere vereniging, de organisatie van de brassband is daarop ingesteld.