Brassband Breukelen

Vestigingsplaats
Breukelen
NBK jaar
2023
Dirigent
Erik Kluin
Divisie
1e divisie
Brassband Breukelen (BBB) bestaat uit ongeveer 30 enthousiaste koperblazers en slagwerkers die uit verschillende delen van Nederland wekelijks op woensdagavond repeteren in gemeente Stichtse Vecht.

BBB werd opgericht in 1920 als fanfareorkest onder de naam Muziekvereniging Breukelen. In 1965 werd bij een gebrek aan leden de omslag gemaakt naar brassband bezetting. Dit jaar bestaat BBB dus alweer 103 jaar en is daarmee een van de oudste Nederlandse brassbands. Dat de band nog steeds springlevend is, bewijst ze door het frequent deelnemen aan festiviteiten, het organiseren van en het deelnemen aan concerten en bijvoorbeeld door in ensembles officiële en onofficiële gelegenheden op te luisteren.

Ook houdt BBB van een wedstrijd. Daarom neemt de bands sinds 1994 jaarlijks deel aan de Nederlandse Brassband Kampioenschappen en is sindsdien een vaste waarde in de 1e divisie. In 1998, 2005 en 2010 werd de band in deze divisie Nederlands Kampioen.

Naast het traditionele brassbandrepertoire, worden er regelmatig bewerkingen van klassiek, swing, pop maar ook andere genres op de standaard gezet.

Het doel van BBB is om op een kwalitatief goed niveau in de 1e divisie te musiceren, zonder daarbij gezelligheid en ontspanning uit het oog te verliezen.

Sinds 1 mei 2022 is Erik Kluin de dirigent van de band. Na een onzekere corona periode en wisselingen van leden in de band, maken we gezamenlijk stappen om ons niveau aan te scherpen, maar op een ontspannen manier.