Brass Band Schoonhoven B

Vestigingsplaats
Schoonhoven
NBK jaar
2023
Dirigent
Joop Nijholt
Divisie
2e divisie
Brass Band Schoonhoven B (BBS-B) komt uit in de 2e divisie en staat sinds september 2022 onder leiding van Joop Nijholt. BBS-B kent, net als de gehele vereniging Brass Band Schoonhoven, een rijke geschiedenis. In 1993 ontstond de behoefte aan jeugd binnen de gehele vereniging. Door de organisatorische inspanningen van een paar vrijwilligers ontstond het eerste groepje jeugd, de basis voor het latere BBS-B. In eerste instantie onder leiding van Erik Janssen. Door het terugzakken van een aantal leden uit BBS-A naar BBS-B ontsproot in 1994 een volwaardige brassband.

Na succesjaren o.l.v. achtereenvolgens Erik Kluin en Robbert Vos met NBK-titels in 2006, 2013 en 2015, werd in 2018 werd het dirigeerstokje overgenomen door Paul van Dalen. De band kende vele wisselingen, en bouwde zichzelf opnieuw op. Het harde werken werd direct beloond, met een tweede plaats op het Survento Brass festival in april 2018. In 2020 wist de band na het uiteengaan van Paul van Dalen en BBS-B weinig aan activiteiten te doen, mede door de coronapandemie. In 2021 werden activiteiten hervat, met deelname aan de NBK en het WMC in 2022 onder leiding van Zoran Rosendahl.

Met de start van het seizoen 2022/2023 staat de band onder leiding van Joop Nijholt. Welke de band op de NBK van 2022 naar de tweede plaats wist te dirigeren. Naast deelname aan verschillende nationale en internationale evenementen geeft Brass Band Schoonhoven B jaarlijks ook verschillende concerten door het gehele land. Tevens heeft de band een belangrijke sociale functie; de band zorgt regelmatig voor muzikale invulling tijdens diverse activiteiten in de Zilverstad Schoonhoven.