Excelsior

Vestigingsplaats
Ferwert
NBK jaar
2023
Dirigent
Gijs Heusinkveld
Divisie
2e divisie
Chr. Brassband Excelsior Ferwert behaalde op 15 augustus 2022 haar 125 jaar bestaan! Vol trots is dit gevierd met diverse activiteiten. Het jubileumjaar is dit jaar in januari gestart met een historische eredienst met muziek van 125 jaar geleden. Op 1 april stond een Reünie voor leden en oud leden op het programma, met gastartiest Trombonist Brandt Attema, en 1 juli een heus Prom concert.
Excelsior mag dan wel een oude vereniging zijn, maar is nog jong van geest! Wanneer je van muziek maken, gezelligheid en humor houd dan ben je bij deze band aan het juiste adres. Een hechte vereniging dus, die met enige regelmaat ook het buitenland op zoekt! Voorbeelden hiervan zijn onze reizen naar Engeland, Litouwen, Denemarken en de French Open in Amboise.
Brassband Excelsior organiseert veel activiteiten in en rondom de thuisbasis Ferwert. Zo zijn er optredens geweest met diverse Friese artiesten en bands waaronder Iris Kroes, Gerrit Breteler, Gurbe Douwstra, Di Gojim en Reboelje.
Het NBK is elk jaar weer 1 van de terugkerende evenementen, dit onder de bezielende leiding van Gijs Heusinkveld. Meerdere malen mocht Excelsior zich kampioen van Nederland noemen in de tweede divisie, dit was voor het laatst in 2018, het debuutjaar van Gijs Heusinkveld bij Excelsior Ferwert.