De Lofklank

Vestigingsplaats
Ureterp
NBK jaar
2023
Dirigent
Koen van der Molen
Divisie
2e divisie
Brassband De Lofklank uit Ureterp is jaarlijks een vaste deelnemer op het NBK-podium. De band speelt in de 2e divisie. In de afgelopen jaren stond de Lofklank op het podium onder leiding van dirigent Gerk Huisma, met wie vele mooie resultaten zijn behaald. Een hoogtepunt was de eerste prijs op de editie van 2021, waar de Lofklank 96 punten behaalde op het stuk "Signature" van Hendrik de Boer.
Sinds kort staat de band onder leiding van een nieuw gezicht. Koen van der Molen heeft het stokje overgenomen. De 21-jarige dirigent uit Drogeham is ontzettend fanatiek en gepassioneerd. Koen en band kijken uit naar de NBK en het werk "Lakeland Variations" van Philip Sparke.
Naast deelname aan de NBK en andere concoursen organiseert De Lofklank jaarlijks diverse concerten. Vaste agendapunten zijn het voorjaarsconcert, kerstconcert en de koffieconcerten in gkv De Levensbron te Ureterp en de Fonteinkerk te Drachten. Daarnaast begeleidt (een delegatie van) De Lofklank met regelmaat kerkdiensten in De Levensbron.