Greidebrass

Vestigingsplaats
Greidhoeke
NBK jaar
2023
Dirigent
Paulus de Jong
Divisie
3e divisie
Greidebrass is één van de jongste NBK-deelnemers. De brassband, opgericht in 2008, bestaat ondertussen alweer 14 jaar. De brassband is gevestigd in de zogenaamde Friese Greidhoeke waar doorgaans alleen fanfares gevestigd zijn.

In het verleden heeft de band al 8 keer het NBK-podium betreden, dit met diverse top drie noteringen en vorig jaar als hoogtepunt de titel in de derde divisie! Dit jaar zullen we deze titel verdedigen en hopen we wederom zo hoog mogelijk te eindigen.

Vanaf april dit jaar heeft Paulus de Jong het (dirigeer)stokje overgenomen als nieuwe dirigent en mag hij onze club enthousiaste muzikanten muzikaal verder brengen. 2023 wordt het eerste NBK van Greidebrass samen met Paulus en we hebben er zin in!

Naast deelname aan concoursen staan er jaarlijks nog diverse andere activiteiten op de agenda. Het 'Spring yn'e Greide' concert is daarbij de vaste prik. Elk voorjaar wordt er een spetterend concert georganiseerd. De band heeft naast de reguliere concerten en optredens speciale aandacht voor de jonge muzikant. Het doel is om ze te betrekken en te laten kennismaken met de mooie brassband-traditie. Zo probeert Greidebrass dit bijzondere culturele en maatschappelijke fenomeen in stand te houden. Ook dit jaar zet Greidebrass weer haar beste beentje voor in de derde divisie!