Advendo

Vestigingsplaats
Burum
NBK jaar
2023
Dirigent
Stefan de Groot
Divisie
3e divisie
Chr. Brassband Advendo, een trotse band met een volledige bezetting. En dat uit het kleine dorp Burum, dat ongeveer maar 600 inwoners heeft. Advendo bestaat sinds 19 oktober 1919 en deed één keer eerder mee aan het NKB, in 2021.

Elke dinsdagavond wordt er in het dorpshuis van Burum gerepeteerd en elk jaar geven ze meerdere concerten (donateursconcert/zomeravondconcert) in eigen dorp. Daarnaast heeft de band jaarlijks nog een aantal vaste activiteiten in het dorp en regio. Zo begeleiden ze kerkdiensten, houden ze een kerstwake en zijn ze te zien bij de (nationale) feestdagen in het dorp en de regio. Ook nemen ze elk jaar deel aan het federatiefestival van de voormalig gemeente Kollumerland.

Sinds 2016 staat Advendo onder muzikale leiding van Stefan de Groot. Ze hebben in de afgelopen jaren verschillende prijzen binnen gesleept, maar afgelopen november was het zo ver. Tijdens het LEF concours in Hoogeveen won de band de prijs van het beste inspeelwerk en werd ook dag winnaar met een dikke 90 punten. Dit betekende dat Advendo mocht promoveren naar de 3e divisie.