Brassband Gloria Deï

Vestigingsplaats
Gerkesklooster-Stroobos
NBK jaar
2022
Dirigent
Gerk Huisma
Divisie
1e divisie
Brassband Gloria Deï kent een lange geschiedenis. De vereniging is in 1923 opgericht in Gerkesklooster-Stroobos. Dit houdt in dat de band volgend jaar 100 jaar bestaat. Dit zal groots gevierd worden met diverse activiteiten, waaronder een concert met een groot artiest en een reünie.

Sinds begin dit jaar staat Gloria Deï onder leiding van Gerk Huisma. Samen met hem heeft de band in het voorjaar deelgenomen aan het festival van de OMF en is er een concert gegeven voor het dorp. Het seizoen wordt afgesloten met deelname aan het Wereld Muziek Concours in Kerkrade waar de band in de 2e divisie de titel verdedigt.

Na de zomer zal de band de overstap maken naar de 1e divisie. Een weloverwogen besluit dat gezamenlijk met alle leden is genomen. Visie op de jeugdopleiding blijft hierin belangrijk, net zoals dat de band van en voor het dorp is. Gloria Deï ziet het als een uitdaging om eerste divisie-werken te gaan spelen. Mede hierdoor kijkt de band uit naar de voorbereidingsperiode voor de NBK. Maar eerst ligt de focus op deelname aan het WMC.