Looft den Heer

Vestigingsplaats
Bitgummole
NBK jaar
2021
Dirigent
Gijs Heusinkveld
Divisie
2e divisie
Meteen na de oorlog, 23 juli 1945, werd in Bitgummole de christelijke muziekvereniging Looft den Heer opgericht. Het jaar 2020 hadden we ons 75 jarig jubileum groots willen vieren. Looft den Heer begon als fanfare en in de jaren 80 besloot men om als brassband verder te gaan. In 1987 werd voor het eerst meegedaan aan de Nederlandse Brassband Kampioenschappen (NBK) en werd Looft den Heer meteen kampioen in de vierde divisie. Ook de volgende jaren verliepen succesvol, ook toen de band promoveerde naar de derde divisie. En inmiddels voor de tweede keer in de 2e divisie zal uitkomen.
Sinds 2016 staat de band onder leiding van Gijs Heusinkveld. Deze jonge talentvolle dirigent enthousiasmeert de leden en weet er een muzikaal goed klinkende brassband van te maken.
Naast het A-orkest is er ook een gezamenlijk jeugdorkest 'De Toeterbende' en een goed draaiende jeugdopleiding, wat voor de continuïteit van groot belang is. Brassband Looft den Heer beschikt dan ook over goede muziekdocenten en een grote groep blaas- en slagwerkleerlingen, waarvan een aantal op dit NBK debuteren.