Brassband Pro Rege

Vestigingsplaats
Heerenveen
NBK jaar
2021
Dirigent
Anne van den Berg
Divisie
1e divisie
Pro Rege is een bloeiende muziekvereniging bestaande uit twee orkesten. Pro Rege A staat onder leiding van dirigent Anne van den Berg en is succesvol op concoursen en festivals. In 2018 én 2019 werd het orkest kampioen in de 1e divisie op de Nederlandse Brassband Kampioenschappen (NBK). Daarnaast verzorgt Pro Rege A optredens tijdens diverse evenementen en is het al vele jaren het begeleidingsorkest van promsconcert Night of the Koemarkt in Heerenveen.

Naast de concoursen en festivals waar het A-orkest aan deelneemt, verleent de band haar medewerking aan kerkdiensten (soms met kleine ensembles), Dodenherdenking in Heerenveen, de Kerstnachtdienst in Sportstad Heerenveen en de Paas- en Kerstzangdienst in de RK-kerk te Heerenveen. Ook zijn het verenigingsconcert en het begeleiden van de artiesten tijdens de Night of the Koemarkt jaarlijks terugkerende evenementen. De Kerstconcerten in 2018 (uitvoering van de aria's uit de Messiah van Händel met vier topsolisten) en in 2019 (dubbelconcert met het Frysk Jeugd Orkest) in de RK-kerk waren muzikale pareltjes.

Van 1994 t/m 2013 hebben de volgende dirigenten leiding gegeven aan het A-orkest van Pro Rege: Meine Verbeek, Bienze IJlstra, Thijs Oud en Siemen Hoekstra. Vanaf 2013 staat de huidige dirigent Anne van den Berg op de bok.