Home
NBK in Concert...presenting Tredegar Town Band
08-09-2015 21:03
De wereldberoemde Tredegar Town Band uit Wales is op zaterdag 14 november te gast bij de Nederlandse Brassband Kampioenschappen in Utrecht. Op zaterdag 14 november geeft Tredegar een spectaculair lunchconcert van 13.00 –14.00 uur in de Grote Zaal van TivoliVredenburg. Dit vindt plaats na het einde van de 2e divisie en voor het begin van de 1e divisie.

De Tredegar Town Band kent een lange geschiedenis. In de geschiedenisboeken komt de naam ‘Tredegar’ voor het eerst voor in 1849. Toen opende de lokale brassband uit Wales op feestelijke wijze de nieuwe mijn van Tredegar Iron and Coal Company in Valley Town. In 1876 werd de Tredegar Town Band met opheffing bedreigd. Maar de lokale bevolking zorgde er voor dat dit niet ging gebeuren! Nu, 140 jaar later, is de gemeenschap uit Wales nog steeds trots op ‘haar’ brassband.
Dirigent Ian Porthouse zorgt sinds 2008 voor een stroom niet-aflatende successen. In 2010 behaalde de band niet minder dan 7 aansprekende nationale titels waaronder Grant Shields en de British Open.
Het bestuur van de Nederlandse Brassband Kampioenschappen is trots dat Tredegar te gast is in Utrecht. “Het is op voorhand absoluut een verrassend hoogtepunt op deze feestelijke 35e editie dat Tredegar heeft besloten af te reizen naar Nederland. Voor hen dit jaar geen Brass in Concert in Engeland, maar NBK in Concert in Nederland. Met een prachtig deelnemersveld van in totaal 45 brassbands en Tredegar als gast, is dit de kers op onze muzikale taart dit weekend", aldus voorzitter Pieter van Diepen.
De toegang is, op vertoon van een geldige toegangskaart (polsband), gratis voor bezoekers en deelnemers van de NBK.

Zie ook: http://www.4barsrest.com/news/detail.asp?id=20815#.Ve8gZLS6JSU
Alle nieuwsberichten bekijken
Alle nieuwsberichten downloaden als RSS