Home
Goed gevulde prijzenpot maar geen livestream
05-11-2012 19:46
Nog minder dan vier weken te gaan tot de 32e Nederlandse Brassband Kampioenschappen in de MartiniPlaza te Groningen. In het weekend van 3 november vonden de eerste try-outs op diverse plaatsen in het land plaats.

De verplichte werken uit de vijf verschillende divisies, Electra van Martin Ellerby (KD), Time Machine van Thomas Doss (1eD), Cross Patonce van Goff Richards (2eD), Angel of the North van Richard Grantham (3eD) en Parnassus van Jan Van der Roost (4eD) stonden op de lessenaar. Nieuws is dat tijdens de kampioenschappen de jury, voorafgaand aan de prijsuitreiking, haar indruk over de deelnemers zal geven.

De prijzen
Tijdens de kampioenschappen is er voor de 37 bands ruim € 20.000,00 te winnen. Voorzitter Durk Dam: “Wij zijn heel blij dat wij al onze sponsors weer bereid hebben gevonden om ons financieel te ondersteunen. Hiermee blijkt maar weer dat, zelfs in tijden van economische recessie, de brassmuziek volop leeft onder een groot deel van de bevolking”, zo vertelt Dam. “Wij hopen dat vele fans 30 november en 1 december ons evenement in de MartiniPlaza gaan bezoeken. Wij hebben echter wel moeten besluiten dat wij geen rechtstreekse beelden meer uitzenden. De livestream zoals vorig jaar voor het eerst werd gerealiseerd, is in een bezuinigingsronde gesneuveld. Omrop Fryslân maakt wel radio-opnames voor het programma Muzyk Maskelyn.

Afmeldingen
In de afgelopen maand hebben twee brassbands, Provinciale Brassband uit Groningen en Concordia uit Buitenpost zich moeten terugtrekken. “Gelukkig zijn dat tot nu toe maar twee bands. Jammer, maar wij gaan er vanuit dat de 37 bands die zich hebben ingeschreven allen in het weekend van 30 november en 1 december acte de présence geven. Wij wensen iedereen veel succes met de voorbereidingen”, zo besluit Dam.

Kaarten bestellen?
Er zijn voor beide dagen nog kaarten beschikbaar. De kaarten kunnen via de site, besteld en betaald worden.
Alle nieuwsberichten bekijken
Alle nieuwsberichten downloaden als RSS