Feestelijke 40e editie Nederlandse Brassband Kampioenschappen 2020 gaat niet door
2020-05-25T12:00:00+02:00

Met pijn in het hart heeft het bestuur van de Stichting NBK het besluit genomen om de 40e editie van de NBK, die op 6 en 7 november aanstaande zou worden gehouden, te annuleren. “We hebben alle mogelijkheden op een rijtje gezet”, zo vertelt voorzitter Pieter van Diepen. “De noodzakelijke regels voor het beheersen van het Covid-19 virus maken dat het organiseren van het nationaal kampioenschap in een concertzaal nagenoeg onmogelijk is.”
Verspreid over twee dagen reizen 40 brassbands en 1500 toeschouwers naar TivoliVredenburg in Utrecht. De Grote Zaal is tijdens het evenement de arena waar de bands in vijf verschillende divisies strijden om de hoogste eer. “De eisen van de overheid om de veiligheid van deelnemers, publiek, bestuur en vrijwilligers te waarborgen respecteren we. Het is op dit moment ook nog volstrekt onduidelijk of onze bands na het zomerreces weer redelijk normaal kunnen opstarten met repeteren. Ons evenement heeft een unieke sfeer. Door een beperkt aantal toeschouwers haal je die ongekende sfeer weg”, zo licht voorzitter Pieter van Diepen het besluit toe. “Na zorgvuldige afweging van alle aspecten rondom het evenement, zoals het inschatten van het aantal deelnemende bands, logistieke en organisatorische band- en publieksstromen, financiële gevolgen voor de kaartverkoop etc. heeft het bestuur na overleg met de directie van TivoliVredenburg besloten het evenement te annuleren.”

Verplichte werken schuiven door: uitvoeren van deze werken is verboden
Met het besluit tot het niet door laten gaan van het kampioenschap is ook besloten tot een ‘performance embargo’ op de 5 verplichte werken tót de try-outconcerten voor de volgende editie van de NBK. Dit wil zeggen dat er uiteraard op deze werken gestudeerd mag worden maar dat er een verbod is op de publieke en/of openbare uitvoering van deze werken op welke wijze dan ook. Wij hopen en vertrouwen op begrip in deze.

Kampioen 2019 vertegenwoordigt Nederland in 2021
Brassband Schoonhoven wordt als regerend kampioen uitgenodigd om Nederland te vertegenwoordigen tijdens de EBK 2021. Deze worden gehouden op 7 en 8 mei in het Zweedse Malmö.

Europese Jeugdbrassband
Tijs Dijkstra (cornet), Jelle Koertshuis (bastrombone) en Thomas Sieperda (besbas) waren dit jaar geselecteerd voor de Europese Jeugdbrassband. Zij zullen ook voor volgend jaar worden uitgenodigd om deel te nemen aan de editie 2021-Malmö.

Muzikanten, vrijwilligers, juryleden, componisten en publiek graag tot ziens bij onze feestelijke 40e editie op 29 en 30 oktober 2021. Blijf gezond en ‘keep on buzzing’!
Naar alle nieuwsberichten