Nieuwsberichten
Solistenprijzen op NBK
11-11-2013 14:27
Voor het eerst in de geschiedenis van de Nederlandse Brassband Kampioenschappen worden per divisie solistenprijzen uitgereikt. De jury van de 33e NBK zal deze op 6 en 7 december toekennen.

De kampioensdivisie brengt het nieuwe werk ‘Of Distant Memories (Music in an Olden Style) van Edward Gregson ten gehore. De solistenprijs is voor de beste euphoniumspeler. Ook in de 2e divisie, waar het nieuwe werk van Jonathan Bates ‘Out of the Storm Clouds’ op de lessenaar staat, is de prijs voor de beste euphoniumspeler.
In het werk voor de 1e divisie, ‘Diversions on a Bass Theme’ van George Lloyd, is de solistenprijs voor de beste escornetspeler. De solo/principal cornet gaat voor de hoogste eer in de 3e divisie. Zij spelen ‘The Graces of Love’ van Oliver Waespi.
De klassieker ‘Overture to Youth’ van Eric Hughes is de scherprechter in de 4e divisie. De solistenprijs gaat daar naar de sectie van de bes-bassen. Dit is opmerkelijk en uniek omdat de bes-bassen nog nooit in aanmerking zijn gekomen voor een solistenprijs; zij zijn van groot belang voor de uitvoering van dit werk.

De juryleden voor de kampioens- en 1e divisie zijn Jan de Haan, Edward Gregson en Luuk Tuinstra. De heren Danny Oosterman, Durk Lautenbach en Ivan Meylemans jureren de overige divisies.
Alle nieuwsberichten bekijken
Alle nieuwsberichten downloaden als RSS