Nieuwsberichten
Solisten- en sectieprijzen NBK 2017
20-05-2017 10:43
Ook dit jaar worden er weer tijdens de 37e editie van de Nederlandse Brassband Kampioenschappen sectieprijzen uitgereikt. In vijf divisies strijden op vrijdag 27 en zaterdag 28 oktober tal van Nederlandse brassbands om de nationale titels. De Muziekcommissie van het Repertoire Informatie Centrum (RIC) in Arnhem heeft op verzoek van de Stichting NBK de solist- en sectieprijzen vastgesteld.

De kampioensdivisie gaat zich richten op Handel in the Band van Kenneth Downie. De prijs voor de beste solist is voor de principal (cornet). In de eerste divisie is het werk Stonehenge van Jan Van der Roost de scherprechter en de flugelhoorn gaat in deze divisie voor de hoogste eer. In de tweede divisie is het de solo-euphonium die met Stephen Bulla’s Frontier Vision opgaat voor de solistenprijs. Het slagwerk gaat in de derde divisie op voor beste groep in A Journey to the Bermuda Triangle van Pimpanit Karoonyavanich. De vierde divisie heeft het werk Purcellian Fantasy van Jan de Haan op de lessenaar en de sectieprijs is hier voor de trombones.

Voor de actuele nieuwtjes en ontwikkelingen verwijzen wij u graag naar onze website, enbk.nl. Inschrijven kan sinds 1 mei op deze pagina! Volgt u ons al via @2017nbk op Twitter en op Facebook? Tot ziens in TivoliVredenburg Utrecht!
Alle nieuwsberichten bekijken
Alle nieuwsberichten downloaden als RSS