Home
40 Brassband NBK 2019
10-07-2019 07:54
Tijdens de 39e editie van de Nederlandse Brassband Kampioenschappen strijden 40 brassbands in vijf divisie voor de titel Nederlands Kampioen.

Ten opzichte van vorig jaar zijn er een aantal veranderingen in het deelnemersveld. In de Kampioensdivisie is Altena Brass weer terug en is de Spijkerpakkenband (Gorredijk) afwezig. Het totaal van 8 deelnemende bands blijft daarbij gelijk aan vorig jaar.

De 1e divisie kent dit jaar 6 deelnemers. In de 2e divisie doen maar liefst 10 brassbands mee. Looft den Heer uit Bitgummole en Gloria Deï uit Gerkesklooster hebben respectievelijk de 3e en 1e divisie voor de 2e divisie verruild. In de 3e divisie is brassband Halleluja uit Menaam nieuwkomer. In de 3e divisie strijden 8 bands om de felbegeerde titel.

De 4e divisie kent het grootste aantal nieuwkomers. Van de 8 deelnemers zijn de brassbands Euregio (Borne), brassband Westersweach (Westereen/Kollumerzwaag) en Heman (Zuidwolde) nieuwkomers tijdens deze 39e editie. Ook brassband Wilhelmina (Kollum) geeft weer acte de présence.

Voor de volledige deelnemerslijst ga naar Deelnemers

Het bestuur van de NBK wenst alle deelnemers en dirigenten veel succes met de voorbereidingen. Een goede zomer gewenst en tot ziens op vrijdag 25 en zaterdag 26 oktober in Utrecht!
Alle nieuwsberichten bekijken
Alle nieuwsberichten downloaden als RSS