Home
SECTIE- EN SOLISTENPRIJZEN 39e NBK
13-06-2019 14:46
Net als voorgaande jaren worden er tijdens de 39e editie van de Nederlandse Brassband Kampioenschappen sectie- en solistenprijzen uitgereikt. In vijf divisies strijden op vrijdag 25 en zaterdag 26 oktober brassbands om de nationale titels. De muziekcommissie van het Repertoire Informatie Centrum (RIC) in Arnhem heeft op verzoek van de Stichting NBK de sectie- en solistenprijzen vastgesteld.

De kampioensdivisie buigt zich over Vienna Nights van Philip Wilby. De solistenprijs is voor de beste es-bas.
De eerste divisie gaat aan de slag met Alpina Brass van Jan Van der Roost. De es-cornet gaat in deze divisie voor de solistenprijs.
Het gloednieuwe werk The Patriots van Jan de Haan staat in de tweede divisie op de lessenaar. De cornet solist strijdt hier voor de hoogste eer.
De slagwerksectie gaat in de derde divisie voor de sectieprijs in A Buoy van Stan Nieuwenhuis. Deze nieuwe compositie is speciaal in opdracht van de NBK voor deze editie geschreven.
De vierde divisie gaat de kampioenswedstrijd in met Sinfonietta No. 4 van Etienne Crausatz. De prijs is hier voor de beste euphonium.
Voor de actuele nieuwtjes en ontwikkelingen verwijzen wij u graag naar onze website, http://www.enbk.nl. Of volg ons op Facebook en Twitter. De kaartverkoop start op 1 september aanstaande Kaarten bestellen .

Tot ziens in TivoliVredenburg Utrecht!
Alle nieuwsberichten bekijken
Alle nieuwsberichten downloaden als RSS