Home
'Electra' van Martin Ellerby voor de kampioensdivisie
04-07-2012 22:05
De organisaties van de Britse Open Kampioenschappen en de NBK hebben met ondersteuning van de hoofdsponsor Besson de opdracht gegeven voor het schrijven van een nieuwe compositie.

Mr. Martin Ellerby heeft voor de kampioensdivisie ‘Electra’ geschreven dat bij beide wedstrijden als verplicht werk zal dienen. Op zaterdag 1 december beleeft het zijn Nederlandse première in de Martiniplaza te Groningen.

Voorzitter van de Nederlandse Brassbandkampioenschappen Durk Dam. “Wij zijn heel trots dat we samen met hoofdsponsor Besson en de organisatie van de British Open deze opdracht aan mr. Ellerby hebben gegeven. Een schitterende internationale samenwerking! Dit is nog nooit eerder gebeurd, heel bijzonder. We geven hiermee aan dat Nederland in de internationale brassbandwereld voorop loopt met het spelen van nieuwe werken. En dat willen wij met de Kampioenschappen ook altijd uitstralen. Een organisatie die er voor zorgt dat de Nederlandse bands nieuwe en eigentijdse werken op de standaard krijgt zodat we de aansluiting in het internationale veld kunnen waarborgen”.

Europese première
‘Electra’ wordt op 1 september 2012 voor het eerst ten gehore gebracht tijdens de prestigieuze “British Open” in de Symphony Hall te Birmingham. Martin Ellerby heeft zijn sporen in de brasswereld ruim verdiend. Werken van zijn hand waren o.a. Tristan Encounters, Malcolm Arnold Variations, Chivalry and Elgar Variations.

Electra
Deze nieuwe compositie ’Electra’ verwijst naar een werk van de Griekse tragedieschrijver Sophocles. Richard Strauss componeerde in 1907-1908 een opera op een bewerking van dit drama. ‘Electra’ is opgedeeld in drie stukken: Het eerste deel Lust for Revenge, een middengedeelte Laments met solistische passages en een finale Dance to Death met nadruk op ritme en balans.
Alle nieuwsberichten bekijken
Alle nieuwsberichten downloaden als RSS