Nieuwe Voorzitter NBK
Met ingang van 7 Januari 2015 is bestuurslid Pieter van Diepen formeel benoemd tot voorzitter van de Stichting Nederlandse Brassband Kampioenschappen.

" Ik voel mij zeer vereerd dat de collega's van het NBK-bestuur mij unaniem hebben voorgedragen als hun nieuwe primus interparis. Aangezien ik al ruim een jaar lid ben van het bestuur en intensief betrokken ben geweest bij alle nieuwe strategische ontwikkelingen rondom dit unieke kampioenschap is er gelukkig geen sprake van een uitgebreide inwerkperiode. We kunnen met het huidige team, ondanks dat er enkele reguliere bestuurswisselingen staan geagendeerd, met volle kracht vooruit. Na de succesvolle eerste editie van de NBK in Utrecht zijn er vele lessen geleerd en zie ik met veel vertrouwen de feestelijke 35e editie in TivoliVredenburg op 13/14 November tegemoet".

Pieter van Diepen (58) is woonachtig in Egmond aan den Hoef en komt uit het bedrijfsleven waar hij diverse management-functies vervulde bij o.a. Koninklijke AHOLD en Wehkamp. Tot medio vorig jaar was hij directielid van Het Concertgebouw te Amsterdam met als primaire verantwoordelijkheid Marketing, Communicatie en Verkoop.
Hij is bepaald niet onbekend met de Nederlandse brassband wereld. Zo speelde hij zelf cornet op o.a. de allereerste NBK in 1981 ('Festival Music') bij de toenmalige Nationale Brassband onder leiding van Meindert Boekel. Momenteel speelt hij euphonium bij muziekvereniging Emergo uit Castricum.