Juryleden NBK 2021

Jurysamenstelling voor de 4e, 3e en 2e divisie


Patrik Randefalk (NO)
Kevin Houben (BE)
Frans-Aert Burghgraef (NL)

Twee bekenden uit 2019 nemen weer plaats in de jurybox. De uit Noorwegen afkomstige Patrik Randefalk was tot 2016 o.a. dé topsolist op euphonium bij Eikanger-Bjorsvik Musiklag. Naast het doceren en dirigeren legt hij zich momenteel met name toe op innovaties met betrekking tot mondstukken in zijn eigen bedrijf Randefalk Musikk.

De Belg Kevin Houben is naast een bekend componist, onder andere ook dirigent van de Koninklijke Harmonie van Peer. Naast een gastoptreden met een symfonieorkest op het Belgische festival Tomorrowland geeft hij sinds 2020 met Ivan Meijlemans les in orkestratie en instrumentatie aan de LUCA School of Arts.

Naast de twee juryleden op herhaling maakt onze eigen Frans-Aert Burghgraef zijn opwachting als derde lid van het juryteam. De geboren Groninger, opgegroeid met het brassgen bij Soli Brass Leeuwarden, bouwde vanaf 2014 aan een imposante dirigeercarriére. Nagenoeg alle symfonieorkesten in Nederland hebben hem op de bok gehad. Ook internationaal weten de orkesten de getalenteerde Burghgraef inmiddels te vinden.

Jurysamenstelling voor de 1e en Kampioensdivisie


Jan de Haan (NL)
David Thornton (GB)
Bertrand Moren (CH)

Jan de Haan hoeft nauwelijks introductie. De 70-jarige Fries is gepokt en gemazeld als musicus met vele kwaliteiten. Vanaf 2008 na de verkoop van De Haske Publications legde hij zich weer helemaal toe op het componeren, arrangeren en dirigeren. Hij schreef speciaal voor het NBK o.a.: Earthquake (2005), Hispaniola (2007) en recenter Purcellian Fantasia (2017).

Naast De Haan is David Thornton uit Engeland present. De gevierde euphoniumsolist bij Black Dyke Band pakte snel de passie voor het dirigeren op. Hij was succesvol met Aldbourne en Brighouse en zwaait momenteel de scepter bij Grimethorpe. Een paar weken geleden stond hij op de nationals als gastdirigent met NASWUT Riverside Band in de Royal Albert Hall.

De Zwitser Bertrand Moren uit Vétroz complementeert het trio die de kampioen van Nederland aanwijzen. Ook hij is een erkent solist (trombone) die met Treize Etoiles vele prijzen won. Moren verdeelt zijn tijd tussen lesgeven, instrumentatie, compositie en directie. Hij is ook pianist en besteedt veel tijd aan de begeleiding van koperblazers.